Quartz-ul (cuart) compozit este recomandarea nr. 1 a arhitectiilor pentru un blat de bucatarie foarte modern, versatil si rezistent.
Ce este quartz-ul (cuart) compozit?
Quartz-ul Compozit (cuart) este un material inovativ, foarte rezistent, obtinut printr-o tehnologie brevetata international si reprezinta practic o piatra naturala recompusa.
Compozitul este un mix-amestec de pana la 95% de cristale de quartz natural, combinat cu rasini special, pigmenti si alte elemente decorative (cristale de sticla si oglinda, pigmenti, sidef) pentru crearea unui design deosebit ce confera eleganta, unicitate si originalitate oricarui tip de amenajare.
Cristalul de Quartz este un mineral natural cu o duritate apropiata de a diamantului, de 7 pe scara Mohs si astfel placile de quartz compozit obtinute, au o rezistenta ridicata la zgarieturi, lovituri, agenti chimici, caldura.
Suprafetele obtinute, nu necesita intretinere sau tratamente speciale de protectie, sunt sigilate datorita rasinei incorporate care creeaza o suprafata nonporoasa si antibacteriana.
Aceste calitati ale cristalelor de quartz combinate cu rasini si mix-ul de alte elemente prin tehnologia Breton brevetata international, creaza cel mai bun material pentru placarea oricarui tip de blat de bucatarie, inclusiv pentru insulele de bucatarie, blaturile de baie, bar sau receptii.
Recomandare Quartz (cuart) Compozit pentru blaturi de bucatarie
Acest material premium este folosit datorita caracteristicilor speciale, inclusiv in zone cu cerinte sanitare si igienice extreme, cum sunt cabinetele medicale, laboratoare sau blaturile de lucru ale unitatilor alimentare, precum si pentru obtinerea unui design deosebit pentru placarile de zone comerciale, de pardoseli, trepte si receptii.
Comparatie: Quartz (cuart) compozit vs alte materiale
Blatul din Quartz Compozit (Cuart)
Blaturile din Quartz Compozit reprezinta alegerea nr 1 si prima recomandare a arhitectiilor pentru blaturile de bucătărie datorită eleganței, stilului modern dar și a durabilității și rezistenței sale la zgârieturi, căldură și pete. Blaturile de bucătărie din Quarț Compozit au devenit din ce în ce mai populare datorită paletei de culori și modele foarte variate care se potrivesc oricărui stil de amenajare. Blaturile de bucătărie din cuarț compozit sunt ușor de curățat și întreținut, fără a necesita intreținere sau tratamente speciale (cum este recomandat la piatra naturală) Aceste caracteristici recomandă piatra de Quartz Compozit ca opțiune ideală pentru amenajarea oricărei bucătării.
Quartz Compozit este un material Premium net superior cu succes altor roci precum: Granit, Marmura sau Travertin, datorita faptului ca acestea sunt poroase si expuse permaent riscului de patare, sunt casante si pot fisura repede la socuri mecanice,
Calitatea si proprietatile suprafetelor de Quartz Compozit natural, sunt net superioare comparativ inclusiv cu acele materiale compozite articiale (uneori facandu-se confuzie ca toate compozitele sunt la fel)
Se creaza o confuzie deci intre piatra compozita – Quartz Compozit si alte materiale compozite de alta natura care au o rezistenta
foarte slaba.
Datorita folosirii unui termen generalist in piata de profil respectiv material compozit se poate intelege ca toate compozitele sunt la fel… (dar nu este mentionat faptul unele dintre ele nu contin materiale naturale) avand in compozitie 100% doar rasini acrilice-poliesterice (ex. Corian, Kerock sau Hi-Macs) ale caror principal dezavantaj il reprezinta suprafata foarte sensibila care se poate zgaria, matui si pata foarte usor.
Practic intr-o exprimare mai populara aceste tipuri de compozite: Corian; Hi-Macs sunt asemanatoare cu suprafetele din plastic, sensibile la temperaturi ridicate si zgarieturi.
Blaturi de bucatarie din Quartz (cuart) Compozit – avantaje:
Amenajarea zonelor rezidentiale, in special a zonelor de bucatarii moderne precum si folosirea cu succes a quartz-ului compozit in proiectele comerciale, bucatarii profesionale sau HoReCa, este rezultatul urmatoarelor caracteristici de top ce recomanda acest material:
• 25 de ani este durata medie de folosinta a unui blat din quartz (cuart) compozit de calitate. Nu necesita intretinere speciala, se curata usor.
Estimarile sunt valabile pentru producatori ce garanteaza provenienta si standardele (ex. TECHNISTONE si SILESTONE fabricate in U.E.) Pe piata de profil exista si producatori de quartz cu standarde de calitate mai slabe comparativ ( ex. CIMSTONE productie TURCIA desii aparent, suprafetele par la fel)
• Suprafete antibacteriene, rezistente la umezeala si pete datorita adaosului de rasini care creaza o structura neabsorbanta si neporoasa.
Suprafetele din quartz sunt sigilate si igienice prin prevenirea dezvoltarii bacteriilor, fara mirosuri sau alte pericole de imbolnavire. Compozitul de quartz este certificat pentru contactul cu alimentele.
• Blaturile din quartz (cuart) au rezistenta ridicata la zgariere.
Cristalul de quartz are o duritate ridicata apropiata de a diamantului, respectiv de 7 pe scara Mohs, ceea ce il face mai rezistent decat multe roci naturale cum ar fi: anumite tipuri de granit, marmura sau travertinul sau alte material clasice: pal sau lemn
• Rezistenta la acizi, saruri si detergenti.
In bucatarie utilizam adesea acizi alimentari, precum sarea, otetul si lamaia, ce pot deteriora grav alte tipuri de roci naturale cum ar fi: granitul, marmura si travertinul, care au suprafetele sensibile desii aparent par solide. Cu blaturile de bucatarie din quartz compozit (cuart) scapati de aceasta grja.
• Blatul de quartz (cuart) compozit este termorezistent.
Suprafetele suporta temperaturi de pana in 120 grade Celsius, suficient cat sa reziste activitatilor normale dintr-o bucatarie. Cu toate acestea nu este recomandat sa punem vasele incinse direct de la flacara, pe blat (cum dealtfel nu este recomandat la orice tip de blat)
• Culori si textura constanta pe toata durata de folosinta a blatului de quartz (cuart) compozit
Pigmentii si modelul ramane la fel ca in prima zi de utilizare daca se respecta conditiile de utilizare normala a unui blat de bucatarie
• Nu necesita intretinere speciala.
Tot ce trebuie sa faceti, este sa stergeti blatul cu o carpa moale cu apa sau detergent
normal, fara abrazivi. Practic eliminati riscul petelor si grija curatarii rapide a suprafetelor, cum se intampla in cazul altor material mai sensibile cum ar fi: pal, lemn sau al rocilor naturale: granit, marmura sau travertin. Se spune ca rocile naturale se pot impermeabiliza dar substanta nu sigileaza perfect 100% trebuie aplicata periodic, se poate curata de la acizii alimentar, existand riscul patarii si cel mai important, impermeabilizantul nu este acreditat pentru suprafete alimentare (bine de stiut ca este omis acest detaliu de catre cei care promoveaza sigilarea rocilor naturale )
• Gama variata de culori si texturi
Quartz-ul compozit are o paleta variata de nuante si texturi care se adapteaza oricarui tip de amenajare, de la nuante simple pana la modele cu insertii fine de cristale si oglinda sau texturi ce imita desenul rocilor naturale.
De ce sa alegi blaturi de bucatarie din Quartz Compozit, click AICI
Mai multe detalii despre Cuarț compozit, gasiti pe Wikipedia AICI
Specialistii nostri va stau la dispozitie pentru recomandari profesionale legate de blaturile de bucatarie premium din piatra si quartz compozit.
Ne puteti contacta pentru recomandari personalizate sau alte intrebari pe adresa de email: contact@stonexpert.ro sau telefonic: 0723.539.822
Dan Cîrjan – Stonexpertul tău în amenajările cu piatră
Sunt de folos recomandârile noastre?
Părerea ta conteazâ!
Ajutâ comunitatea și pe noi, să devenim mai buni 🙂
Posteazâ comentariile sau întrebările tale – click aici:https://google/review